Dunia tidak berhenti berkelana, sebab manusia sebagai penunggangnya tak berhenti mencari. Jadi, apa yang kamu cari?

Minggu, 29 Mei 2011

ocehane wong mlarat: paket ekonomi

Minggu, 29 Mei 2011 01.57 No comments
http://i25.tinypic.com/2cgouvr.jpg

yo ngene iki, dadi dino iki aku mbalung maneh nag darjo, asline males, lamung prei seminggu, tapi lawong arek sekosan podo balik kabeh, yo weslah aku melu balik. timbang nag kosan aku ngegalau dewean, merana, dirudung kepedihan mbek nyakar-nyakar lantai (gak seh, nek sing trakhir-trakhir iku alay cak). ikupun aku moleh ngareni, the last survivor wes pokoke nag kosan aku wingi. berasa nag filem i am legend, aku nganti umbah-umbah nag mburi karo nyumet tipi nag ruang tengah volume gede ben gak ngroso dewean. :miris...

rencanane aku kape numpak GBM, ben isok teko omah subuh, cik sawangane surprais, mbek ngageti mbahku. tapi ancene wong ndagel, kudune budal isuk, aku malah bengine ngelowo. walkasil yo isuk kape budal niat leyeh-leyeh dilut malah mbablas sampek jam 11 :ffuuuu...!!!!

yo wes lah, akhire aku gak sido ngeGBM, akhire numpak kertajambret. yo wes pasti rame. ojok ndungo oleh lungguh, wong budal ae bar dhuhur, sek untung isok nguber sepur. wes ya, dadi karcisku tulisane BDR. TANPA_TMP_DUDUK. wenak, one night stand wes, koyok biasane. yo bar wes, sopo ngerti tekan omah awakku isok langsung six-pack (zeha, ndagel arek iki).

wetz, tapi sek onok harapan cak, awak iki yo wes duwe taktuk cik iso oleh lungguh. apen-apen langsung lungguh nag sembarang kursi kosong, ambek nyetting rai mbajul ben ketok innocent. soale wes umum, rodok ahen ancen, tiket duduk nag loket wes kosong, tapi gerbong melompong. nek jare pak sing ketemu aku nag ngarep musholla mau seh, ngunu iku wes ditebas calo. hell yeah. yo wes barno ae lah, mumpung sek urip, nek jare koncoku.

tapi nek ndelok iki dino ahad, taktuk mau biasane fail. mesti rame polahe. embuh yoan, perasaan yo gak musim preian, tapi mesti rame ben akir pekan. eh ladalah badut, temenan tibake taktuk mau fail. aaahh, yassudahh. ngadek aku. ambek ngadep cendelo, sok serius nguasi pemandangan (padahal yo ngunu-ngunu iku), ambek rambut murai-murai kenek angin koyok nag filem pendekar, wes macak pilosopis lah pokoke..

wahuu! moro-moro aku dikandhani mas-mas nek grebong mburi dewe, sing nag woro-woro stasiun jare gak oleh ditumpaki, wes dibukak. sikat wes, ben leyehan nag nisor koyok tahanan politik, pokoke iso ndepek pupu.

tapi kok aneh yo, jare gak entuk ditumpaki, saiki dibukak. tak arani kenek pungli, yo enggak ih. njajal aku takon mas-mas sebelahku:

aku: lo mas, niki wau terose kok mboten angsal temriki..

mas2: iyo, iki ngunu asline, yo mugo-mugo ae gak onok opo-opo, asline gerbong sefti (baca: safety). njagani nek kecelakaan ngunu lo mas..

aku: -,-a (wtf. aku merasa dadi daging tumbal ndok ritual satanik)

yo wes lah.pancen ngene iki. seru tapi. opo maneh lek bengi. sing jenenge sworo lagu campur-campur, sing siji dangdut koplo remix, sebelah kono maneh lagu alay (lagu jambu senengane bang senuk tibake yo terkenal sampek mrene), wes ya, ndah iku mau kabeh sing gemresek ala monophonic, dioplos maneh ambek suarane bakul-bakul ider. makjaaang, hwaha, seru-seru..

ngomong-ngomong soal bakul. onok pelajaran penting rek, terutama sing sangune ngepres. nek tuku sego, entenono bakul sego goreng 3ewu-an. murah pol. aku desperate cak, wes kadung tuku rames sak kepel rego 5 ewu (huaaa..T.T), tibake armada sego goreng mau lagek meluncur. yo ben wes, pancen rejekine pak rames..

wes yo, haha. tumben-tumbenan aku nggoblok, tapi kapan maneh, mumpung sek dadi mahasiswa, engkuk nek wes duwe putu lak kape nggoblok wedi gak diampuni masyarakat. tapi tetep rek, dewasa iku pilihan.. :)

hahoi

0 Chirping sounds:

Posting Komentar